Rödkålssallad med bitar av sharonfrukt - En fröjd för öga och gom


Till tävlingen Det Bästa Vita Julbordet gjorde jag en rödkålssallad med bitar av sharonfrukt, den blev så god att jag tänkte dela med mig av receptet. Sen så blev den även otroligt vacker med de starka färgerna. Den är dessutom enkel att göra och vinner på att stå och dra i kylen över natten.

Du behöver
1/2 -1/4 dels rödkålshuvud (beror på hur stort det är)
1 Sharonfrukt
2 msk neutral olja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk äppeljuice
1 kruka persilja

Gör så här
Strimla rödkålen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över rödkålen. Blanda om. Precis innan serveringen skär du sharonfrukten i mellanstora tärningar och klipper/skär persiljan och blandar ner.

Hoppas det smakar!

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Verkligen snygga färger! Älskar kålsallader och frukt i mat så detta skulle jag nog gilla.

2011-12-15 @ 17:37:52
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Katarina

Färgerna är verkligen härliga och jag gillar ingredienserna också!

2011-12-16 @ 04:47:31
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Vardaxlyx

Vilken smarrigt bord! Ser fantastisk gott ut!

Kramkram

2011-12-16 @ 06:00:15
URL: http://vardaxlyx.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin