Liten Kräftskiva med västerbottenpaj
Vi hade en liten kräftskiva här hos oss igår! Bestämde det rätt så spontant. Det var min bästis Cecilia, hennes man från New York och min lilla guddotter som kom på besök.
Först enkel drink och lite snacks vid vår bardisk. Till vänster barnens snacks: Minismörgåsar med skinkhjärtan eller räkor på och några krustader. Till oss: Minismörgåsar med räkor, dill och liten citronbit och massa krustader med cheddaost/creme fraiche och liten bit apelsin.
Vi gjorde så god västerbottenpaj, Äääälskar Västerbottenost! Testa själva!
Du behöver:
Pajskal
150g margarin/smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
1 tsk ättika
Fyllning
1 gul lök (fint hackad)
4 äggulor
2 dl mjölk
2 dl mellangrädde
250-300 g Västerbottenost (riven)
Gör så här
Sätt ugnen på 170 C
Blanda ihop allt till pajskalet. Tryck ut i pajformen och in i ugnen sådär 15 min.
Sätt upp ugnsvärmen till knappt 200 C
Stek löken lätt i smör. Vispa äggulorna och blanda ihop med övriga ingredienser och rör ner löken. Häll allt i pajskalet. Salta och peppra lite. In i ugnen sådär 30 minuter tills den är gyllenbrun.
Annie gjorde själv sin och Noras festmat: Minispett med lite smått och gott på: Vindruvor, miniköttbullar, korv och paprikabitar. Hon var så stolt över dem och dom gick åt!
Efter proseccon, vinet och bäverkörtlar grej blandat med lite alkohol, någon slagsspecial som min sambo har undanstoppat (till specialtillfällen), så gick det lite överstyr...
Jag och barnen var till slut de enda som betedde sig normalt ;-)
Till efterrätt blev det en sån god Blåbärspaj med kolaaktig smak! Pajen blev verkligen lyckad precis som kvällen.
Så mycket gott! Västerbottenpaj är verkligen gott!
Bästa kräftskivan av bästa kocken!