Citronbiffar med dillsås - Vardagsgott!

Idag svängdes det ihop utan att brännas, ibland lyckas man:-) Helt enkla biffar piffade med lite citron och senap bara. Det tar väl sådär 20 min innan allt är på bordet: biffarna, bulgur och morotsrivet. Det är så det ska vara på vardagar! 

Citronbiffar för 4 pers
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 citron (skalet)
2 krm citronpeppar
3- 4 msk vatten
kryddor (persilja/dill/basilika det du har hemma)

Sås
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
4 msk vispgrädde
1 tsk soja

Gör så här:
Blanda färsen med salt, peppar, citronskal, senap och vatten. Lägg i lite smör i en så djup panna som möjligt och i med färsen. Platta ut den med en stekspade och forma till en stor kaka. Lämna lite utrymme på sidorna. Stek färsen i cirka 5 minuter på mellanvärme.

Gör såsen genom att röra ut 2 msk vetemjöl i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och vispa ner grädden och soja. Låt stå litet tag.

Dela biffen i 4 bitar och vänd dem försiktigt. Häll nu i såsblandningen i stekpannan. Koka upp och låt småputtra några minuter tills färsen är genomstekt och såsen har blivit sådär lagom tjock. Riv över lite citron och dekorera rikligt med de kryddor du har hemma.

Ha en fin kväll och glöm inte The Killing- Bästa serien - på tv 22.30! Älskar den serien fast man har tårar i ögonen hela tiden.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Oh vad gott, det ska jag tillaga ikväll. Jag tycker också om The Killing, missade det igår dock:-(

2011-08-12 @ 08:16:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin