En grekisk sallad i all sin enkelhet

Du behöver
1 pkt fetaost (ca 150 g)
6 tomater
1 gurka
1 rödlök
1½ dl kalamatoliver
2 msk rödvinsvinäger
4 msk Extra virgine olivolja
1½ tsk torkad oregano
salt, svartpeppar
Gör så här
Skär gurka och tomater i rätt stora bitar. Skiva rödlöken. Blanda allt det skurna med avrunna oliver. Fördela vinäger och olivolja över. Lägg på fetaost i stora bitar och strö över oreganon. Servera med olivolja, salt och svartpeppar på bordet. Gärna liten citronklyfta också.
Kommentarer
Postat av: Leontine
Jag intygar att den var så god, så god!
Svar:
Linda /Matstugan
Postat av: Anna/Frostrosor
Ja! Hemligheten ligger sannerligen i ingredienserna! Är precis hemkommen från Kreta och tomaterna är sådär ljuvliga, saftiga och köttiga. Rödlöken så söt och mild att man skulle kunna äta den som ett äpple. Mmmm...
Svar:
Linda /Matstugan
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik
Grekisk sallad är underskattat! Matigt, gott och färgglatt - nu vet jag vad min lunch blir imorgon ;)
Postat av: Katarina
Grekisk sallad är nog så god! Kram
Trackback