Brietårta fylld med allt möjligt gott (perfekt till bubblet eller vinet)

Brietårta knökfylld med krämig getost, nötter, aprikoser och färska örter, Mmmmmmm! Blev rekommenderad den av en kollega. Den har varit i buffé för något år sedan. Bästa av allt du gör den dagen innan, älskar sådant! Lite goda kex och bröd till.
 
Du behöver
1 tårta eller bit Brie (ca 400g)
150 g Chèvre
1 dl vispgrädde (eventuellt lite mer)
½ dl rostade pinjenötter
½ dl grovhackade valnötter
½ dl russin
½ dl torkade aprikoser
2 msk persilja (fint hackad)
2 msk gräslök (fint hackad)
salt, svartpeppar, någon kvist rosmarin
 
Gör så här
Dagen innan
Dela osten längs med, så att det blir en överdel och en underdel. 
 
Smula ner Chevrè i en bunke, tillsätt grädden och vispa/mixa tills den är slät. I med nötter, torkad frukt och hälften av örterna. Blanda om så allt är väl blandat. Nypa salt och nypa nymald svartpeppar på det. Känns röran för tjock för att breda på så tillsätt lite mer grädde. 
 
Bred över fyllningen, jämnt, på underdelen av Brietårtan/biten. Stryk på lite på kanterna (t ex av det som rinner över och ut). lägg på överdelen och tryck lite försiktigt. Släta till kanterna och häv på örterna runtom. Slå in i plastfolie. Ställ in i kylen. 
 
Ta fram osten sådär 2-3 timmar innan den ska serveras, dekorera med några rosmarinkvistar, nötter och torkad frukt. 

Kommentarer
Postat av: Camilla

Den här ska jag bjuda på till nästa tjejfest!!!

2013-12-28 @ 21:45:32
URL: http://gladakocken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin