Chili con Carne - Den lätta vägen

Här är lättaste Chili con Carne. Mina barn älskar den här varianten med en burk bönor i tomatsås som man häller i köttfärsen.  
 
Du behöver
500 g nöt- eller blandfärs
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor (grön och röd)
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (400 g)
1 lagerblad
(1 chilifrukt - brukar skippa den om jag gör till barnen)
1 burk vita bönor i tomatsås
olja, salt, peppar, vatten 
 
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka paprikorna. Fräs lök, vitlök, paprika i olja i en gryta. Löken ska bli blank men inte brynt. Häll över allt i en skål på sidan.
 
Fräs sedan köttfärsen i grytan. Häll tillbaka lök- och paprikahacket och blanda. Tillsätt buljong, tomatpuré, tomatkross och lagerblad. Tillsätt finhackad chili. Salta och peppra efter smak. 
 
Småkoka allt i 45 - 60 minuter. Häll i lite vatten om det är för tjockt. Häll i bönorna den sista kvarten och låt koka med.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin