Surdegsbröd i en handvändning

Bakade surdegsbröd för första gången igår samtidigt som jag rättade Nationella prov. Testade Kungsörnens färdiga surdegsmix; man tillsätter endast jäst, olja och vatten. Blev så nöjd över resultatet!!! Jag hade på en massa vallmofrön, annars naturella, för jag älskar surdegslimpsmaken som den är. Men man kan såklart blanda i fänkål, rosmarin osv. 
Vilka limpor va! Goda som bara den också. Jag roade mig med att titta på Maria Blohms småfilmer om hur du bakar till ett bröd: glutenprov, runddrivning, slå en limpa. Man behöver ju inte göra så, men du får såklart ett högre, snyggare och luftigare bröd. Jag använder nuförtiden termometer till allt, garanterat perfekt. Ett bröd är klart då det har en innertemperatur på 96-98 grader. Omöjligt att misslyckas:-)
 
Jäst limpa redo för ugnen. På det ena brödet penslade jag olja och vände sedan i vallmofrön, på det andra vatten och sedan fröna, bara det att jag har glömt vilken som var vilken då de kom ut ur ugnen. 

Kommentarer
Postat av: frubalken.blogg.se

Vad härliga de ser ut! Ska nog ta och köpa några sådana paket!

2013-05-11 @ 13:24:06
URL: http://frubalken.blogg.se/
Postat av: Katarina

Verkligen snygga och de ser jätte goda ut! Kram

Svar: Tack söta du:-)))
Linda /Matstugan

2013-05-11 @ 16:18:58
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin