Chokladpannacotta med daimcrunch á la Roy Fares

Ni trodde väl inte att jag hade min bästa vän här igår utan att hon fick efterrätt! Såklart inte!
 
Jag köpte med mig Roy Fares härliga bok SWEET från Releasefesten. Det här blev den fösta desserten. Jag testade den på releasefesten och den var där och här hemma ljuvligt god. Dessutom otroligt lättfixad. 
 
Du behöver (6 portioner)
1½ gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g vispgrädde (5 dl)
50 g strösocker (ca ½ dl)
 
Garnering
1 dubbeldaim
200 g vispgrädde (2 dl)
kakao
Hallon
 
Gör så här
Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten. 
 
Hacka chokladen och lägg i bunke. Koka upp grädde och socker och häll över chokladen i bunken. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt till blandningen. Mixa slätt med stavmixer. Häll upp i fina dessertformar/glas. Låt stå i kylen minst 3 timmar. 
 
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottan med grädde och daim och pudra över lite kakao. 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Mums, så god den ser ut! Kram

2012-09-09 @ 04:23:03
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Leontine

PAX för denna! MUMS

2012-09-10 @ 16:13:19
Postat av: Frisör Sara

Älskar din blogg Linda, Så många bra o enkla recept. Den här kommer jag definitivt att prova till nyårsmenyn.
Hoppas ni får en härlig nyårshelg :-).
Vi ses den 6. Kramisar Din Frissa ;-)

2012-12-28 @ 20:29:18
Postat av: Hanna

Den här är supergod och numer en populär klassiker hos oss. Får bli en i helgen till grillfesten. :)

2013-05-16 @ 11:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin