Läcker hummer med härlig röra - Varför inte på en helt vanlig måndag?


Vår nyårshummer var en riktig lyckoträff: västerbottenost, oliver, basilika med mera. Finns inget för mig som känns lyxigare och festligare än hummer. Min sambo gjorde denna efter något recept han hittat och den var magiskt god!!! Bara gör den, till något festligt tillfälle eller bara för att liva upp en måndag, hummer är ALDRIG fel.

Du behöver (för 2 personer)
2 humrar
1 liten burk svarta oliver
1 kruka basilika
2 dl lätt creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl västerbottenost


Gör så här
Sätt på ugnen på grill 

Tina hummern (dagen innan). Hacka oliver och basilika smått. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och riven västerbottenost.

Dela hummern (se tidigare inlägg HÄR för hur man delar hummer, om ni inte redan vet). Ta ur köttet, glöm inte knäcka klorna och ta ur köttet. Hacka köttet lite lätt. Blanda med röran och lägg tillbaka allt i skalen. Gratinera i ugnen knappt 10 minuter.


Kommentarer
Postat av: Crazy-D

Matstugan? Vilket namn ripoff. :)

Se länk för att bli bekant med den riktiga Matstugan.

Postat av: Mårtenssons kök

Nej, det är verkligen aldrig fel med hummer, speciellt när den är så smaskig som denna!

2012-01-11 @ 20:59:43
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin