Lingonpannacotta

En lätt efterrätt som passar bra efter all julmaten är Lingonpannacotta. . 
 
Du behöver (minst 4 pers)
2 st gelatinblad 
1 vaniljstång 
1 dl rårörda lingon 
5 dl vispgrädde 
0.5 dl strösocker 
Några pepparkakor till dekoration
 
Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.

Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull (släng även i stången). Tillsätt lingon, grädde och socker. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 4 minuter.

Lyft ur vaniljstången och mixa ihop allt med stavmixer. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem, dra kastullen från värmen och vispa ner gelatinbladen. Häll upp i serveringsglas. 


Låt stå i kylen minst 5 timmar. Dekorera med krossade pepparkakor vid serveringen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin