Kyckling Marengo

Kyckling med svamp, vitt vin, rosmarin, oregano, basilika och paprika - Det blir Kyckling Marengo. Så mustigt god gryta med massa smak. Man kan lite ta vad man haver här.
 
Du behöver
600 g strimlad kyckling (jag använde kycklinglårfilé)
150 g svamp (t ex blandsvamp eller champinjoner)
1 gul lök
1 burk (400g) hela tomater (alternativt körsbärstomater)
2 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vitt vin
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk rosmarin
½ tsk basilika
½ tsk oregano
1 tsk paprikapulver
smör, olivolja, salt, peppar, maizena
 
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor. Bryn kyckling och svamp. Krydda med lite salt och peppar. Lägg i en gryta.
 
Skär löken fint och fräs mjuk i panna. Tillsätt löken, tomaterna, fond, vin, grädde till grytan. Pyttsa i kryddorna. Koka upp och låt småputtra  under lock i 10-15 minuter. Red med lite maizena till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar
 
Bästa Leontine kom över för bus med flickorna, mat och prat!

Kommentarer
Postat av: Receptbyran.se

Ser riktigt intressant ut. Borde nog ge mig på att testa det här någon dag.

2012-12-07 @ 15:10:18
URL: http://receptbyran.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin