Kycklinggryta med vitlöksCantadou

Det här är en sån smidig rätt som smakar fantastiskt. Den har gjorts tidigare och finns på bloggen HÄR. Receptet är det ursprungliga, men idag hade vi bara två kycklingfileer till oss 3 och det var precis lagom. Vi hade heller ingen persilja hemma så det blev gräslök istället, hönsbuljongen blev idag grönsaksbuljong. Variation förnöjer och förhöjer:-). Supergott med Cantadouost med smak av vitlök och en massa champinjoner och purjo.

För 4 port

4 kycklingfiléer
150 g champinjoner
1 purjolök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning (eller dylikt)
2½ dl matlagningsgrädde
125 g cantadou vitlöksost (1 burk)
1 krm salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja

Strimla filéerna. Skölj och skiva svamp och purjo. Stek kycklingen i en stekpanna sådär 5 min. Lägg över i gryta. Fräs därefter svamp och purjo i lite smör.

Vispa mjölet i grädden. Häll i grytan. Tillsätt vatten, buljong, ost och kryddor. Låt allt koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 minuter. Strö över (eller ner) persilja.



Medan jag lagar maten ser det ofta ut som ikväll, en liten typ sitter med, helst på köksbänken. Idag läste hon den fina kokboken jag fick av min vän häromveckan. Hon tyckte vi skulle göra alla recept i boken:-)



Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Fungerar säkert bra med quornfilé också =) Tycker att det är en jättebra grej att använda vitlöksost och andra sorters mjukostar i matlagning!



2011-09-06 @ 22:52:03
URL: http://daedalsmat.sajto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin