Citronpasta med massa parmesan
Vad sägs om en somrig pasta med citron, massa parmesan och basilika? MUMS! Passar finfint med t ex parmaskinka dessutom (blev inget av det för oss eftersom jag ändå inte kan äta det nu), eller kanske pinjenötter (slog det mig nu)? Men den är himla god precis som den är också!
För 4 pers
500g snäckpasta
2 citroner (finrivet skal och saften)
6 msk olivolja (gärna en finare variant)
200g fint riven parmesan
2 krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vispgrädde
svartpeppar
Gör så här:
Koka upp rikligt med vatten till pastan och lägg i pastan.
I med olja, skal, saft, grädde och svartpeppar i en annan kastrull. Värm upp på svag värme och rör lite. Lägg i den finrivna parmesanen och stäng av värmen. Rör så att osten blandas ordentligt med resten. Häll i basilikabladen som du skurit lite lätt.
Häll pastan i ett durkslag och sedan i stor serveringsskål. Häll över den varma såsen och servera BUMS!
Buon appetito!
För 4 pers
500g snäckpasta
2 citroner (finrivet skal och saften)
6 msk olivolja (gärna en finare variant)
200g fint riven parmesan
2 krukor färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vispgrädde
svartpeppar
Gör så här:
Koka upp rikligt med vatten till pastan och lägg i pastan.
I med olja, skal, saft, grädde och svartpeppar i en annan kastrull. Värm upp på svag värme och rör lite. Lägg i den finrivna parmesanen och stäng av värmen. Rör så att osten blandas ordentligt med resten. Häll i basilikabladen som du skurit lite lätt.
Häll pastan i ett durkslag och sedan i stor serveringsskål. Häll över den varma såsen och servera BUMS!
Buon appetito!
Kommentarer
Postat av: Katarina
Ser krämigt och gott ut :)
Trackback