Nötpanerad French Toast med Färskpressad Apelsinjuice
Mellanmål för vem som helst eller lätt middag för små och stora typer. Bröd doppad i äggsmet och hackade hasselnötter, därefter stekt i lite smör, pudrad med kanel och hur mycket halvfrusna bär med lönnsirap som helst. Därtill ett STORT glas med färskpressad juice.
4 port
8 skivor bröd (vanligt rostbröd eller lantbröd)
1 dl hasselnötter
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk kanel
1 nypa salt
250 g frysta eller färska bär (t ex hallon. blåbär. björnbär)
1/2-1 dl lönnsirap
smör till stekning
Hacka hasselnötterna. Vispa ihop ägg, mjölk och nypa salt. Doppa brödskivorna i äggblandningen och vänd dem i nöthacket.
Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Stek doppade skivorna, medelvärme, på båda sidor tills de får fin färg. Pudra över kanel.
Blanda halvfrusna bären med lönnsirap. Servera toasten direkt med bären och kanske lite extra lönnsirap.
YUMMIE