Ugnsstekt Lax med Ljuvlig Gorgonzolasås
Det blev ugnsstekt lax häromdagen. Finns det någon godare sås än Gorgonzolasås? Dessutom strödde jag på tryffelsalt på laxen innan den åkte in i ugnen. Till det en fräsch sallad på blad, päron och rostade valnötter. Måste säga att kombinationen blev outstanding! Detta borde väl vara en LCHF rätt (men de goda päronbitarna kanske måste bort från salladen?)
Lax för 4 Pers:
4 laxbitar
Tryffelsalt
Citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C
Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Sprinkla över lite citronsaft på laxen. Strö över lite tryffelsalt. Sätt in formen i 10-15 minuter. Färdigt!
Gorgonzolasås:
1 burk creme fraiche (du kan även ta lätt Creme Fraiche)
150 g Gorgonzola
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Blanda Creme fraiche, Gorgonzola och vitlöksklyftor i kastrull. Koka upp och låt småputtar några minutrar. Färdigt!
Sallad
1 näve valnötter
1 näve salladsblad av valfritt slag
1 päron
Rosta valnötterna i stekpanna. Skala päronet. Blanda sallad, päron och valnötter. Färdigt!
Godare än så här blir det inte!