The Blueberry Pie

Mmm...blåbärspaj! Den här pajen blir lite kolaaktig i smaken pga muscovadorråsocker och är gudomligt god med massa blåbär. Receptet är från en Buffétidning, men något omgjord.

Du behöver
Skal
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1½ dl socker
2 msk ljust muscovadoråsocker
2 msk kallt vatten

Fyllning
300 g blåbär
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk potatismjöl

Gör så här
Blanda det kalla smöret i småbitar med mjöl, socker och råsocker. I med vatten och knåda snabbt ihop. Tryck ut i pajform och ställ i kylskåpet ca 30 min. 

Sätt ugnen på 175 C

Blanda blåbär med potatismjöl och häll i pajformen. Strö över råsockret över hela pajen. Grädda mitt i ugnen sådär 30 min och låt svalna av. 




Kommentarer
Postat av: cecilia

kan intyga att denna paj var suuuuuuuper god!

2011-08-31 @ 12:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin