Skumtomtefudge
Såg den här fudgen för första gången förra året i Monika Ahlbergs julkokbok och var då så sugen på att testa. Det blev inte av då, men nu så!
12-13st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad (hackat i mindre bitar)
Blanda allt, utom chokladen, i gryta och smält på svag värme. Det ska bli en en slät massa. Låt det småputtra i 10 minuter under omrörning. Häll i den vita chokladen och rör på så att smeten blir alldeles blank.
Dra grytan från värmen och fortsätt röra tills massan svalnat av något. Häll upp i bakplåtspapperklädd form ca 15x20cm och ställ kallt att svalna. Skär i bitar.
12-13st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad (hackat i mindre bitar)
Blanda allt, utom chokladen, i gryta och smält på svag värme. Det ska bli en en slät massa. Låt det småputtra i 10 minuter under omrörning. Häll i den vita chokladen och rör på så att smeten blir alldeles blank.
Dra grytan från värmen och fortsätt röra tills massan svalnat av något. Häll upp i bakplåtspapperklädd form ca 15x20cm och ställ kallt att svalna. Skär i bitar.
Kommentarer
Postat av: Caroline
Hej! Jag undrar ur dom smakade?
Jag har dom där skumtomtarna från Cloetta (vit/rosa) hemma och ifall det var dom du använde funderar jag på att ochså göra detta godis!
Tack/Caroline
Postat av: Linda Råberg
Hej Caroline
Skumtomtefudgen smakar nog mest vaniljigt av den vita chokladen, och bara lätt av skumtomtar. De är så goda, men rätt mäktiga så gör inte för stora bitar. Utav allt godis jag gjort så är de min dotters och sambos absoluta favoriter. Min dotter är ju också i den rosa fasen så hon tycker de är så fina. Lycka till!
Trackback