Härlig Lasagne



En vegetarisk lasagne som alltid blir lyckad med spenat och keso. Smälter i munnen.

För en form på 25 x 25 cm:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk hela (el krossade tomater)
1 tsk torkad basilika (el oregano)
250 g fryst hel spenat (tinad och vätskan urkramad)
300 g keso
4 dl riven vällagrad ost
salt 
peppar
lasagneplattor
2 dl mjölk, 3%

Sätt ugnen på 225 C
Hacka lök och vitlök och fräs i olja i ca 5 min. Blanda i tomaterna och basilika. Koka upp och låt puttra utan lock i ca 15 min. Skär spenaten grovt. Blanda med keso och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. 

Smörj en ugnsfast form. Varva de båda fyllningarna med lasagneplattor, börja med spenatröran och avsluta med ett lager tomatsås. Häll mjölken i kanten på lasagnen. Strö över resten av osten. 

Baka lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 min. 

Gott Gott

Kommentarer
Postat av: cecilia

den blir väldigt god med feta ost också!

2011-10-26 @ 20:22:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin