Lax med cashewnötter, lime och annat gott
Det här är då inte helt igenom LCHF eftersom rätten innehåller lite ströbröd, men nästan. Den är så kanongod och man kan välja precis hur stark man vill att den ska vara beroende på hur mycket sambal oelek man har i. Har gjort den flera gånger förr och gillar alla smaker i den.
Ps. bara så ni vet så tog jag bort nästan allt ris från min tallrik efter fotandet. Såsen gjorde jag genom att blanda sweet chili sås med naturell youghurt och lite flingsalt.
Du behöver
4 laxfiléer
½ tsk salt
100g smör
½ dl ströbröd
2 dl grovhackade cashewnötter
1-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 lime
4 laxfiléer
½ tsk salt
100g smör
½ dl ströbröd
2 dl grovhackade cashewnötter
1-1½ tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 lime
Gör så här
Sätt ugnen på 220 C
Lägg filéerna i ugnsfast form. Salta lite. Smält smöret, tillsätt ströbröd, cashewnötter, sambal oelek, pressad/hackad vitlök, limeskal, saft från limen. Bred över blandningen på filéerna.
Sätt in i ugnen 20-30 minuter.
Har blivit mycket lax den här veckan, så nu har vi väl tankat in ett halvårsbehov av Omega 3 på bara en vecka. Men lax är bland det godaste som finns och så lätt att laga gott. Ha en superfin helg!
Kommentarer
Trackback