Inspirationslunch på Moderna Museet

 
 
 
Igår var jag ledig från jobbet och tillbringade dagen på Moderna Museet med en inspirationslunch. Det var Svensk fågel som höll i det och följaktligen var det kyckling vi bjöds på. Vi var tre bloggare från projektet Pippi på svensk fågel som var där: jag, Karoline (Vardag med Nordefors) och Hanna med gullig son (Stadstjej blir lantlolla). Det var så roligt att få ett ansikte på några av mina medtävlare i projektet som har 3 deltävlingar kvar. 
Vi bjöds på ljuvliga rätter komponerade av stjärnkocken Malin Söderström som driver restaurangen på Moderna museet. Två förrätter: Riven citron- och rosmarinkyckling på en liten bit bröd med ugnsstekt tomat och Senap- och dragonkryddad kycklingrulle med rotfruktspuré och smörstekt savojkål.
 


Under maten fick vi lyssna till kostekonomen och frilansskribenten Anna Sjögren som berättade om Nordiska ministerrådets senaste näringsrekommendationer som visar att kyckling innehåller mycket av det som rådet rekommenderar för att kropp och själ ska må bra: högvärdigt protein, enkelomättat fett, vitamin D och järn.
Till huvudrätt pannstekt kycklingbröst md currylinser och mangochutney - Allt så underbart gott, och jag var så mätt, men nöjd!
Maria Donis, VD på Svensk Fågel berättade att konsumtionen av fågelkött från millenieskiftet ha ökat med 55%. En rykande färsk undersökning om svensk kyckling visar att 65% av svenskarna vill ha svensk kyckling och att säkerhet  och att gynna den svenska bonden är starka skäl till att köpa svenskt. 
Men såklart även en liten chokladavslutning. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin