Härlig chokladfudge



Äntligen lyckades fudgen! Det gäller att inte göra en massa andra saker samtidigt och glömma bort den i kastrullen. Det är viktigt att följa receptet till denna fudge och vara noga med ingredienserna. Dubbla det inte.

För ca 50 st

50 g smör
3 dl visprädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
100 g mörk choklad (Jag tog Lindts mörka med "sea salt")

Smält smöret i en gryta med tjock botten. Häll i grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Koka på svag värme (Koktiden är beroende av grytans bottenyta) i 20min-1tim. Gör kulprov för att se om den är klar. När det blir en kula ta grytan från värmen och lägg direkt ner chokladen i bitar. Rör om väl.

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 20x20 cm). Låt kallna och skär i bitar. Fövara svalt.

Sätt dig bekvämt i soffan, upp med benen. Läs en bok och ät så mycket du bara orkar.



Kommentarer
Postat av: Sofi

Det där måste jag prova! Men det där kulprovet, hur vet man när det är klart? Ska det vara samma konsistens som vanlig kola?

2010-12-18 @ 20:20:14
URL: http://www.sofis.se
Postat av: Anonym

Hej Sofi

Chokladfudgen är verkligen så otroligt god!

Du går alltså efter vanligt kulprov, dvs häller lite av kokande massan i ett glas kallt vatten med jämna mellanrum. När du kan rulla en kula av massan i vattnet så är det klart. Det som skiljer fudgen från vanlig kola är att du efter kulprovet lägger i chokladen. Det ändrar hela konsistensen och blir så himla god fudge. Berätta gärna vad du tyckte om du gör den/Ha en fortsatt bra helg/Linda

2010-12-18 @ 23:37:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin