Ugnspannkaka med sockerfri lingonsylt

Ugnspannkaka äter vi ofta här hemma, storfavorit hos oss alla. Testade också med ICAs nya sylt med Stevia istället för socker. Den gick hem. Gör alltid ugnspannkaka i långpanna så får man några bitar över till dagen därpå, bara att värma på och blir lika goda. 
Tricket för att få den bästa möjliga ugnspannakakan är många ägg. Testa!

För en långpanna

4½ dl vetemjöl
9 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
1 paket tärnad bacon (eller 300 g) alt skinka, korv eller dylikt

Sätt ugnen på 225 C 

Smöra ugnsplåten

Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget.  Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över bacontärningarna. 

Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin