Proteinbars i ugn

Tusen miljoner gånger bättre att göra sina egna proteinbars än att köpa. De man köper innehåller nämligen lika många kalorier och kolhydrater som en Snickers, alltså rent godis med snäppet högre proteinhalt. Har testat att göra två olika sorters proteinbars, med och utan ugn. Dessa görs i ugnen och får en konsistens i likhet med mjuk kaka. Suveränt bra att ha med i träningsväskan och äta efter träningen. De andra får ni recept på imorgon. 
Du behöver

2 äggvitor

1 banan

1 dl proteinpulver

1 tsk vaniljpulver

1 dl hackade nötter

1/2 dl krossade linfrö

1/2 dl solros och pumpakärnor

1/2 dl russin (eller torkade tranbär eller aprikoser)

50 g mörk choklad (med så hög kakaohalt som möjligt)

2 msk chiafrö

 

Gör så här

Sätt ugnen på 170 C

 

Mosa bananen och blanda ihop med övriga ingredienser till en jämn smet. Häll upp på ett bakplåtspapper och grädda i 170 grader i 15 min. Skär i lagom stora bitar och förvara i kylskåpet.

 


Kommentarer
Postat av: dianasdrömmar

Men åh vad goda hur många kcal ungefär kramis Diana

Svar: Åh, du, det bero nog på vilka nötter man använder osv. Jag vet inte. Men de är suveräna. Kramar
Linda /Matstugan

2013-05-29 @ 07:34:50
URL: http://xn--dianasdrmmar-cjb.se
Postat av: Katarina

Ja, visst är hemgjorda så mycket bättre och de här låter goda! Kram vännen!

Svar: Kramar!
Linda /Matstugan

2013-05-29 @ 09:44:34
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin