Italiensk vinkväll med Tryffelsvinets vinklubb

Igår var både jag och Jessica inbjudna på en mer än trevlig italiensk vinkväll. Det var Tryffelsvinets vinklubb som hade bjudit in Andrea Bianco från Velenosi i italienska Marche
Till vinerna en tallrik delikatesser: skaldjurspaté (god, jag åt upp Jessicas också), proscioutto, pancetta mm. En liten chokladtryffel till ett otroligt läckert avslutningsvin Visciole, gjort på 20% körsbärssirap och resten vin. De har inte tagit in det, men vi var, alla runt bordet ense om att det var så otroligt gott till choklad att de bara måste ta in det till hösten. 
Vi började med vitt: 2012 Passerina som var lätt mineraligt och lättdrucket. Sedan 2011 Pecorino (inte en ost bara alltså). Den doftade av solmogen frukt som mango och banan och passade pefekt med patén. Mycket god. Den finns på Systemet (47336409, 112kr). Sedan gick vi vidare till deras röda: 2009 Brecciarolo, som faktiskt finns i magnumflaska (72605-06, 249kr/magnum, 47306409 115kr/flaska). Sedan kom 2008 Roggio del Filare och 2007 Roggio del Filare som var bäst! De kan ännu inte beställas, tyvärr. De kostar sådär 300 kr per flaska, så gott. Sist Visciole, körsbärsvinet som vi inte kunde sluta lovorda. 
 
Tusen Tack Tryffelsvinets Vinklubb för den underbara kvällen med utsökta viner och många skratt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin