Getostdipp med granatäpple och gräslök - Minivickning

God röra till kvällsmys. Mix av getost, ricotta, honung, vinäger och toppat med goda granatäpplekärnor och gräslök. Jag gjorde dessutom lite salamichips till, men inget måste, men det är gott till. Jag använde frysta granatäpplekärnor och fryst hackad gräslök. Då går det snabbt som bara den, men egentligen bättre att använda färskt. Receptet är från en Elle tidning.
 
Du behöver
150 g kantfri getost
250 g ricotta
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
granatäpplekärnor
gräslök
salami
bröd, kex, surdegsbröd
 
Gör så här
Salamichips
Sätt ugnen på 200 C. Lägg salamiskivor på bakåplåtspapper i ugnsform eller plåt. Låt vara i ugnen ca 10 min tills de har krispat till sig. Ta ut och låt svalna. Bryt på mitten. 
 
Oströran
Smula getost och blanda med ricottan i en skål. Bred ut massan över en tallrik med en slickepott eller liknande. Strössla över gräslök och granatäpplekärnor, så mycket du själv vill. Låt stå tills du ska servera.
 
Precis innan servering rör du ihop honung med vinäger och häller försiktigt över tallriken med oströran. Fördela salamichipsen i röran. 
 
Mumsa i díg med lite gott bröd eller kex till. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin