Hallon- och blåbärscobbler

Baka en hallon- och blåbärscobbler idag vetja. Bästa av två världar, choklad och bär i en delvis fast kaka, delvis mer chokladmoussig dessert. 
 
En rätt liten form som räcker till 4 pers:
500 g djupfrysta hallon och blåbär (eller kanske björnbär)
1 tsk majsstärkelse
100 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 dl socker
1 msk bakpulver
2½ dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175C

Häll bären i ugnsfast form. Strö över majsstärkelsen och rör om. Låt dem tina till lite. 

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smör och mjölk och rör om ordentligt. Häll smeten över bären och in i ugnen ca 40 minuter. 

Hur gott som helst med glass till.  

Kommentarer
Postat av: Maja

Verkar ju supergott, och enkelt :) En liten fråga bara; Kan man ta potatismjöl istället för majsstärkelse?

Svar: Det tror jag absolut, tanken är ju att fånga upp bären från att bli så rinniga. Så ta du potatismjöl!
Linda /Matstugan

2013-07-31 @ 11:58:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin