Mojo Rojo potatis

Mojo Rojo potatis är ett kanonenkelt sätt att piffa till potatis med smak och färg. Inspirationen kommer från en buffétidning. Jag gjorde såsen kvällen innan, då är det bara att koka potatisen och hälla över såsen 
 
Du behöver
1½ kg färskpotatis
2 skivor dagsgammalt vitt bröd
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk rökt paprikapulver (smoked paprika)
1 liten burk grillad paprika (motsvarande två paprikor)
2 dl olivolja
1½ msk rödvinsvinäger
salt, peppar
½ dl parmesan
 
Gör så här
Borsta potatisen och skölj den. Koka i lättsaltat vatten. 
 
Skär bort kanterna på brödet. Riv ner brödet i en bunke, pressa över vitlök, Tillsätt salt, paprikapulver, paprika. Mixa med stavmixer eller liknande. Fortsätt mixa medan du försiktigt häller ner lite av olivoljan i taget. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och peppar.
 
Finriv parmesan. Blanda den varma potatisen med röran. Strö över parmesan. 
Hur gott som helst till grillat. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin