Kokospannacotta med jordgubbar i lime och citron

 
Den här pannacottan fick jag på min födelsedag. Kombinationen kokos,jordgubbar, lime och citron är ju rena rama himmelriket.
Du behöver (för 6 pers)
Jordgubbar med lime och citron 
500 g färska jordgubbar
1 msk färsk limejuice
2 msk färsk citronjuice
2-3 msk socker
 
Kokospannacotta
3 gelatinblad
3/4 dl strösocker
3 dl krämig kokosmjölk
3 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice. 
 
Dekoration
Lite rivet skal från limen och citronen
 
Gör så här
Rensa jordgubbarna och skär mindre bitar. Blanda med socker, lime- och citronjuice. Rör om försiktigt och låt stå och dra i cirka 20 minuter. Häll av vätskan precis innan du lägger på jordgubbsröran på pannacottan. 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka under tiden upp socker, kokosmjölk, grädde och citronsaft i en kastrull. Ta upp gelatinbladet och krama ut vattnet. Lägg i kastrullen med varma kokosmjölksblandningen. Låt svalna. Häll upp i serveringsskålar. Ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. 
 
Vid serveringen fördelar du jordgubbsblandningen över pannacottan och river över lite skal. 

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Kokospannacotta lät jätte gott! Älskar alla sorters pannacotta!

2013-08-30 @ 19:39:22
URL: http://madeleinesrecept.wordpress.com
Postat av: ::Ulle::

Käre värld så gott det lät!

2013-09-01 @ 13:33:15
URL: http://julam.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin