Curry Cashewnötter till Alla Tillfällen



Bra snacks sådär lite innan maten. Jag har kört in mig på dessa stekta i sesamolja med curry, farinsocker och salt, fast det såklart går att variera i miljoner versioner. Det är väl för att de verkligen går hem hos oss alla. Annie älskar dem och nu är hon så stor att hon fixar hela nötter. Jag tror också stenhårt på nötters nyttigheter och det går nog inte en vecka utan att vi äter nötter på ett eller annat sätt.

Till 2 dl Cashewnötter:

1 tsk sesamolja
1 tsk curry
½ tsk farinsocker
salt efter smak 

Gör så här:

Hur lätt som helst MEN ordningen är viktig för att det ska bli bra. Häll sesamolja i pannan och rör ner nötterna på mellanvärme. Strö ner farinsockret innan något annat och rör runt tills de är lite lätt bruna. Det är meningen att de ska karamelliseras något. Strö i curryn och rör runt så alla nötter täcks av curryn. Salta.

Häll upp på hushållspapper så överflödigt fett och pulver som ej gått in i nötterna försvinner. Hoppas ni tycker om dem och kom ihåg att man kan i stort sett ha vad som helst om man nu inte tycker om curry: paprika, vitlök, spiskummin, chili, honung osv. 


Lycka Till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


    Matbloggstoppen

bloglovin

bloglovin